Гергана Янакиева от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Ихтиман бе отличена и получи награда за номинация в Първия национален конкурс „Медиатор на годината

Гергана е и единственият номиниран медиатор от Софийска област

Съдържание на новината:

На 13 януари т.г. в Министерството на науката и образованието, в присъствието на министър Николай Денков, се състоя официална церемония по награждаване в Първия национален конкурс „Образователен медиатор на годината – 2021“.

Целта на съвместно организираното от Център „Амалипе“ и Министерството на образованието и науката събитие, е да се покаже активната работа на медиаторите, да се даде гласност на тяхната значимост в образованието и да се утвърди професията.

„Вие сте тези, които се борят децата на България да имат бъдеще“, обърна се към наградените акад. Николай Денков.

Единственият номиниран медиатор от Софийска област – Гергана Янакиева от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Ихтиман, бе отличена и получи награда за номинация в Първия национален конкурс „Медиатор на годината“. Г-жа Ренета Маринкова – директор на образователната институция, поздрави всички наградени и номинирани образователни медиатори за техния труд, усилия и постоянство.

Критериите, по които са оценявани медиаторите, включват активна работа с деца от детските градини и ученици, резултатност от диалога с родителите. Медиаторите са оганизирали консултации и са мотивирали децата да се върнат в класните стаи, съдействали са за ефикасността на обучението в електронна среда от разстояние на деца без устройства,  и на тези, които изпитват затруднения с използването на интернет платформите за онлайн обучението.